Parfüm alındığı andan itibaren bazı zamanlarda kokusunun ilk anlardaki etkisini yitirdiğini hatta kaybolduğunu görebilirsiniz. Hatta severek kullandığınız parfümünüz belirli bir zaman geçtikten sonra farklı bir karaktere bürünebiliyor. Bu durumlara aslında bazı tedbirleri alarak engel olabilirsiniz. Bu durumun ortaya çıkmasına engel olabileceğiniz bazı yöntemleri şu şekilde sıralamak mümkündür:
* Parfümün dayanıklılığını muhafaza etme konusunda en önemli nokta parfümün saklandığı alandır. Normal değerlerin üzerindeki sıcaklık, nemli, aydınlık ya da güneş gören bir alanda bırakıldığı zaman parfüm koku etkisini çok kısa sürede yitirecek ya da biçim değiştirecektir. Bu sebepten dolayı parfümün kesinlikle karanlık, serin ve kuru bir ortamda saklanması gerekmektedir.
* Eğer parfümü telaşlı olan zamanlarda sıktıktan sonra kapağını açık bir şekilde bırakıyorsanız büyük bir yanlış yapıyorsunuz. Çünkü parfüm kapağını açık bırakmanız kokusunu kaybetmesine neden olacaktır. Bu sebepten dolayı parfüm kapağı her daim kapalı bırakılmalıdır.
* Parfüm kapağını sık sık açıp kapatmak da parfümü olumsuz yönde etkiliyor. Parfüm kapağı gerekli olmadığı taktirde açılmamalıdır.
* Bazı zamanlarda parfüm kendi orijinal şişesi içerisinde saklanmaktansa göze hoş görünen şişeler içerisine aktarılabiliyor. Fakat parfümü bir şişeden başka bir şişe içerisine taşımak kokunun hızlı bir şekilde uçmasına yol açacaktır. Bu sebepten dolayı parfüm şişesinde değişiklik yapmak yerine orijinal şişesi içerisinde saklanması tavsiye edilmektedir.
* Parfüm alındığı anda içerisinde olduğu kutunun atılmaması önerilmektedir. Bunun sebebi ise parfüm kutusunun dış etkilere karşı parfümü muhafaza edebilecek olmasıdır. Parfümün kutusu içerisinde muhafaza edilmesi ömrünü önemli derece etkilemektedir.
* Parfüm içeriği dolayısı ile tüm tedbirler alınsa bile zaman içerisinde kimliğinde farklılaşma olabilir. Fakat mevzu bahis farklılaşma için oldukça uzun bir zamanın geçmesi gerekmektedir. Ayrıyeten böyle bir durum bazı parfümlerde meydana geldiğinde olumlu etki oluşturmaktadır. Bu parfümler bir şaraba benzetilebilir. Fakat bundan yararlanmak için hangi çeşit parfümün ne kadar muhafaza edileceğinin bilinmesi gerekmektedir.
* İçeriğinde turunçgillerin yoğunlukta olduğu parfüm çeşitleri çok daha hassastır. Bu sebepten dolayı bu çeşit parfümlerin hızlı tüketimi tavsiye edilmektedir.
* Oryantal olan kokular turunçgiller ile kıyaslandığında daha dayanıklıdır. Ancak yine de çok uzun zaman bekletilmemesi önerilmektedir.
* Çiçeksi, odunsu ya da şipre kokular ise dayanıklılık noktasında son derece sağlamdır. Ayrıca bu kokuların etkisi eğer parfüm bileşenleri uygunsa zamanla daha da gelişecektir.
Parfüm içeriği hakkında kesin bir bilgi sahibi olunamayacağına göre parfümlerin 3 ila 5 yıldan fazla saklanmaması tavsiye edilir.