x
Orijinal Parfüm Leke Bırakır Mı?
25.12.2024

Orijinal Parfüm Leke Bırakır Mı?

Orijinal parfümler genel olarak leke bırakmamakla birlikte, doğru şekilde ve doğru miktarda kullanılmalıdır. Ancak koyu olmayan renk tonunda giyilmiş olan giysilerin üstüne yakın mesafede uygulanan parfümler belli bir müddetin ardından leke bırakabilir. Bu lekeleri görmeniz halindeyse giysilerin üstüne geçen lekeleri giysilerin üstüne işlemeden çıkartılmalıdır. Giysilerin üstüne geçen lekeler çabukça çıkartılmalıdır. Giysiler yıkanabilir bir giysiyse ılık su içinde etki görerek lekeler çıkartılmalıdır. Saf suların yerine lekelerin üstüne bir miktar karbonat uygulayarak daha çabuk çıkartılabilmesi için lekeli olan bölge çitilenmelidir. Bu uygulamanın yapılmasının ardından giysinin üstünde yer alan etikette yazan yıkama talimatlarına göre giysiyi çamaşır makinesinin içinde yıkanmalıdır.

Giysilerin deri veya süet bir kumaşı varsa şayet, başka teknikler tercih edilerek parfüm lekeleri çıkartılmalıdır. Üstünüzde yer alan parfüm lekelerini direk gördüyseniz şayet, giysilerinizin deri veya süet bir kumaşı varsa kesinlikle suyla çitilememelisiniz. Süet veya deri bir kumaşı olan giysilerdeki parfüm lekeleri için doğal teknikler içerisinde yer alan mısır unu tercih edilebilir. Mısır unu, parfüm lekelerinin üstünü kaplayacak biçimde lekenin üstüne sürülmelidir. Otuz dakika süresince lekelerin üstünde mısır unuyla bekletilmelidir. Bir müddet bekletilmesinin ardından süet veya deri kumaşı olan giysilerin üstündeki unu temizleyebilmek için fırçayla temizlenmelidir. Seçeceğiniz fırçanın kıl yapısı yumuşak olmalıdır.

Sert kıl yapısı olmayan fırçayla giysinin üstündeki unu temizlemenizin ardından lekenin bazı kısımlarında daha leke görüyor iseniz şayet, yeniden mısır unu uygulayarak bekletebilirsiniz. Giysilerin üstündeki parfüm lekesi tamamı ile gidene dek aynı uygulamayı birkaç kez daha yenileyebilirsiniz. Kullanacağınız parfümler, orijinal bir parfüm ise şayet, genellikle uçucu alkollerle üretildiğinden dolayı giysilerin üstünde leke gibi bir hal mevzubahis olamaz. Orijinal olmayan parfümlerin içinde kimyasal maddeler yer aldığından dolayı giysilerin üstünde parfüm lekeleri meydana gelebilir. Orijinal olmayan parfümler genellikle kumaşların üstünde yanma ve sararma gibi sorunlara yol açar. Parfümler çoğunlukla giysilerin üstüne uygulanmamalıdır. Parfümler bilhassa hijyenik ve nemlendirilen tenin üstüne sıkılmalıdır.

Parfüm Lekelerinin Çıkartılmasındaki Püf Noktalar

Giysilerin üstündeki parfüm lekelerini gördüyseniz şayet, hemen lekeler çıkartılmalıdır. Parfüm lekeleri her ne kadar yeniyse çıkartılması da o kadar basit biçimde gerçekleşebilir. Giysiler yıkanabilir bir türdense parfüm lekelerini görür görmez direk ılık suların içinde durulamak doğru teknikler içerisinde yer alır. Ilık su içine bir miktar karbonat ilave etmenizin ardından on ve on beş dakika civarında bekletilmelidir. Bekletilen giysilerin üstündeki etikette yer alan talimatlara uygun biçimde çamaşır makinesinin içinde veya elde yıkamak mümkündür. Süet veya deri kumaş türü olan giysilerden parfüm lekeleri biraz güçlükle çıkabilen haller içerisindedir.

Süet veya deri giysiler üstünde su kullanılmamalıdır. Lekelerin tamamı ile çıkartılabilmesi için doğru yöntemler tercih edilmelidir. Giysilerin üstünde yer alan lekeler kurumadan su altına tutulmalıdır. Parfüm lekesi olan kısım ovulmamalıdır ve bu hal yerine leke çıkartan bir deterjan desteği ile nazikçe yıkanmalıdır. Suların göstermiş olduğu tesirle lekelerin yumuşaması beklenir. Lekeler, giysilerin üstüne yerleşmeden suların altında yumuşamasının ardından çamaşır makinesinin içine atılmalıdır. Giysinin kumaşına göre olan programda yıkanmalıdır. Parfüm lekeleri çıkmadan çamaşır makinesi sıkma programına geçmemelidir. Giysinin yıkanmasının ardından üstündeki parfüm lekesi çıkmamış ise şayet, kumaş sıkılmadan evvel leke çıkartan deterjan kullanılmalıdır. Üstündeki lekenin tamamen çıktığından emin olmanızın ardından kesinlikle giysi kurutulup ütülenmelidir. Lekeleri yapılabilecek olan ve giysinin kumaşını zarara uğratmayacak olan işlemlerden biri de bulaşık deterjanıdır.

Bulaşık deterjanları, çoğunlukla ılık su içinde hazır edilmiş olan bir birleşimdir ve kumaşa tampon hareketler ile yapılmalıdır. Giysilerin üstündeki parfüm lekelerinin dikkatlice çıkartılabilmesi için kumaşı çitileme veya ovalama uygulaması yapılmalıdır. Bu hal genellikle giysinin üstündeki lekelerin derinlemesine kumaşın içine nüfuz etmesine yol açar. Kullanılacak olan tekniklerden biriyse beyaz sirke tekniğidir. Beyaz sirke, giysinin kumaşına derinlemesine nüfuz ederken, parfüm lekelerinin kolaylıkla çıkmasına yardımcı olmaktadır. Çoğunlukla kumaşı ılık su içinde ön yıkama işleminden geçirmek her daim leke çıkartma tesirini daha çok yükseltir. Lekelerin üstüne beyaz sirke damlatılmasının ardından bir müddet bekletilmelidir. Parfüm lekelerini çıkartma tekniklerini tercih ederek tesirli biçimde giysilerin üstündeki lekeleri çıkartabilirsiniz.

Parfüm Lekesinin Çıkartılması İçin Ne Kullanılmalıdır?

Gün içinde yoğun biçimde giysilerin üstüne kullanılan parfümler, terlemenin ardından giysilerin üstünde lekeler bırakabilir. Buna benzer sorunlar görüldüğü vakit doğru temizleme teknikleri tercih edilmelidir. Gündelik giysilerle birlikte kullanılan türlü parfüm türleri belli bir müddetin ardından ve genel olarak açık renk tonlu giysilerin üstünde parfüm lekeleri bırakmaktadır. Parfüm lekeleri gibi sorunlarla karşılaşmamak için doğru teknikler yapılmalıdır. Gün içinde giysilerin üstüne uygulanan parfümler belli bir müddetin ardından leke oluşturduğundan dolayı büyük bir kovanın içerisine ılık su doldurulmalıdır. Giysinizde yer alan parfüm lekelerinin bulunduğu kısımda su içine batırıp ve az ölçüde sıvı sabun kovanın içine eklenmelisiniz. Sabun yerine bulaşık deterjanları da tercih edilebilir. Suları ellerinizle köpürtme uygulamasını yapmanızın ardından parfüm lekelerinin olduğu alanı sünger desteğiyle silinmelidir.

Giysileri suların içinden çıkartarak ıslak olan kısmı yaş olmayan bir bez desteği ile sıkılmalıdır. Hafifçe nemli olan kısmı az ölçüde mısır unuyla temizlenmelidir. Mısır unu, parfümlerin içinde yer alan yağların ve kimyasalların bulaşmış olduğu kötü tesirleri yok eder. Parfüm lekelerinin yer aldığı kısma sünger tercih ederek dairesel hareketler desteği ile temizlemeyi sürdürebilirsiniz. Belli bir müddetin ardından giysinin üstünde yer alan parfüm lekeleri yok olacaktır. Polyester, pamuk, yün ve keten gibi kumaş türlerinden ve giysilerden parfüm lekeleri belli teknikler ile kolayca çıkartılır. Parfüm lekelerine ovalama yapmadan hafifçe nemli sünger desteğiyle silinmelidir. Parfüm lekelerinin nemlendirilmiş olması, giysi kumaşının içine yayılmasını engelleyecektir. Parfüm lekeleri inatçıysa şayet bir miktar gliserin, bir miktar bulaşık deterjanı ve 8 ölçü sudan meydana gelen bir çözelti hazır edilmelidir. Hazır edilen çözelti iyi bir şekilde karıştırılmasının ardından parfüm lekeleri üstüne uygulayabilirsiniz. Uyguladığınız kısmın üstüne kağıt havlu konumlandırarak ortalama on dakika bekletmenizin ardından kağıt havluyu gözetleyip, parfüm lekelerinin gidip gitmediğine bakarak emin olmalısınız.

Bulaşık deterjanlarının çözeltilerine rağmen parfüm lekelerinden kurtulamıyor iseniz şayet, pamuk desteğiyle alkol bandırarak lekelerin üstüne uygulayabilirsiniz. Katlanan kağıt havluyla bir çay bardağı alkol uygulayarak lekelerin üstüne konumlandırmalısınız. Kağıt havlu ve alkol, deterjan çözeltisini andıran biçimde çalışarak, lekeler üstünde son derece kuvvetlidir. Parfüm lekeleri tamamı ile çıkarsa şayet, ılık suyla yıkamak ve sonrasında giysinin kuruması için asılmalıdır. Giysilerin kurutulmasının ardından ütüleme uygulaması yapılmalı ve ilk zamanki gibi görüntüye erişmesi için yapılması gerekli olan bu teknikler iyice uygulanmalıdır. Bu teknikleri yapmanızın ardından giysilerinizin üstüne geçen parfüm lekelerinin çıktığını göreceksiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.