x
Kendi Parfüm Kokumuzu Neden Alamayız?
17.12.2024

Kendi Parfüm Kokumuzu Neden Alamayız?

Parfüm, çiçek ya da herhangi bir şeyin kokusunu aldığımızda burnumuzda koku ile alakalı sinir hücreleri etkin hale gelir ve bu hücreler beynimize sinyaller iletir. İletilen bu sinyaller ise kimyasal madde biçimindedir.

Hücrelerde bulunan kimyasal maddeler bir müddet geçtikten sonra biter ve burnumuz kokulara karşı duyarsız bir hale gelir. Başka bir şekilde söylemek gerekir ise, uyarıların süresinde uzama oldukça sinir mekanizmamızın onlara karşı duyarlılık seviyesinde düşüş yaşanır. Bu durum pozitif veya negatif neticeler ortaya çıkarabilecek daha yeni kokulara odaklanmamıza yardımcı olur. Ayriyeten koku hafızamız yakın bir sürede fark ettiğimiz kokuları göz ardı eder. Mesela okuldan döndüğümüz zaman evin kokusunu fark edemeyiz, ancak uzun bir tatil sonrasında döndüğümüzde farkına varırız.

Kendi parfüm kokumuzu bir süre geçtikten sonra fark edemeyiz, ancak çevremizdeki kişilerin parfüm kokumuzu daha uzun süre fark etmesini sağlayabiliriz. Parfümünüzün daha kalıcı olmasına yardımcı olacak birkaç ipucu verebiliriz.

Parfümünüzün Daha Uzun Süre Kalmasını Sağlayacak 15 İpucu

En beğendiğiniz kokuyu kullanmak kesinlikle bütün gün süresinde muhteşem korkmanıza yardım edebilir. Fakat pek çok parfümün kalıcılık seviyesinin öğle yemeğine kadar dayandığını tecrübe etmişsinizdir. Bu durumun sebebi genel olarak parfümün doğru bir biçimde kullanılmamış olmasından kaynaklıdır.

Pek çok insan, parfümün kalıcılığının daha uzun müddet devam etmesine yardımcı olan işlemlerin ve püf noktaların mevcut olduğunun farkında değillerdir. Ve ne yazık ki, şayet parfümünüzü banyoda ya da direk ışık gören bir alanda muhafaza ediyorsanız, parfümün etkisinin kullanmaya başlamadan azalmaya başlamasına sebep olursunuz.

1.     Banyonun Hemen Ardından Uygulayın.

Parfümü doğru bir şekilde kullanmaya başlamanız, parfümün etkisinin bütün gün devam etmesine yardım eder. En iyi neticeye ulaşmak için parfümünüzü banyo yapmanızın hemen ardından, cildiniz henüz nemli iken uygulayın.

2.     Parfümü Kullanmadan Evvel Cildinizin Yeteri Kadar Nemli Olduğundan Emin Olun.

Parfümünüzü kullanmadan evvel kokusu olmayan losyon ya da krem kullanmak cildinizin nemlenmesini sağlayacak ve böylelikle parfümün daha uzun müddet kalıcılığını devam ettirmesine yardımcı olacaktır.

3.     Direk Cilt Üzerine Uygulayın.

Parfümü giysilerinize kullanmak yerine direk bedeninize uygulayın. Parfümü direk bedeninize uyguladığınız zaman, parfüm bedeninizin doğal yağları ile bir araya gelerek daha uzun müddet kalacaktır.

4.     Parfümü Nabız Noktalarınızın Mevcut Olduğu Alanlara Uygulayın.

Parfüm sıcaklığa karşı tepkimeye giren bir madde olup, parfümü nabız alanlarına sıkmak gün süresince kokunun etkisini devam ettirmesine yardım eder. Parfümü, ense, dirseklerin iç bölümü, bilek ya da dizlerin arka kısmına uyguladığınız zaman daha iyi bir kalıcılık sergileyeceğini fark edeceksiniz.

5.     Parfümü Kullanmadan Evvel Nabız Noktalarınıza Çok Az Vazelin Uygulayın.

Parfümünüzden daha iyi bir sonuç elde etmek için ekstra bir canlanmaya gereksinim duyuyorsanız, kullanmadan evvel nabız noktalarına çok az vazelin uygulayın. Vazelin, koku için ilave bir nem verici vazifeyi yerine getirerek parfümün daha uzun müddet kokmasına yardım eder.

6.     Parfümü Kullandıktan Sonra Elinizle Ovalamayın.

Parfümü sıkmanızın ardından bileklerinizi birbirine sürtmek kimyasal maddelerin parçalanmasına sebep olur. Kimyasal maddelerin parçalanması sonucunda üst akorlar normal zamanda olduğundan daha hızlı bir şekilde bozulur.

Şayet parfümünüzde bir püskürtme başlığı mevcut değil ise, parfümü bir pamuk aracılığı ile cildinize nazik bir şekilde uygulayın.

7.     Parfümünüzü Saç Fırçanıza Sıktıktan Sonra Saçınızı Tarayın.

Şayet saçınızda fazladan bir koku arzu ediyorsanız, tarağınıza parfüm sıkabilir ve saçınız kuruyken uygulayabilirsiniz. Birçok parfümün içerisinde yer alan alkol saçınızı olumsuz etkileyebileceği için doğrudan saçınıza püskürtme yapmayın.

8.     Eşleşen Kokulu Losyon ve Öteki Bütünleyici Ürünleri Kullanın.

Parfüm kokunuzu en üst seviyeye yükseltmenin bir diğer yolu da parfümünüz ile birlikte satılan losyon gibi öteki ürünleri de edinmektir. Bazı ünlü firmalar, parfümleri ile birlikte kullanılması için tamamı ile uyumlu ürünler de imal ediyorlar. Siz de bu ürünler ile parfümünüzü bir arada kullanarak kalıcılık seviyesini yükseltebilirsiniz.

9.     Bir Pamuk Üzerine Parfüm Sıkın ve İhtiyaç Olduğunda Kullanmak İçin Hava Almayan Bir Torbaya Yerleştirin.

 Dışarıda olduğunuz zaman bir parfüm tazelemesi için, parfümünüzü birkaç tane pamuğa püskürtün ve ıslak haldeyken plastik bir torbaya yerleştirin ve bütün havasını boşaltın. Günün ilerleyen vakitlerinde parfüm sıktığınız nemli pamukları nabız noktalarına sürebilirsiniz.

10.  Şişenin Sonunda Kalan Az Miktarda Parfümü Kokusu Olmayan Bir Losyonun İçine İlave Edin.

Parfümünüzün her bir damlasından en iyi biçimde fayda sağlayın. Şayet şişe dibinde kalan az miktarda parfümü kullanamıyorsanız, parfümünüzün kokusuna benzeyen bir losyon meydana getirmek amacıyla kalan parfümü kokusuz bir losyon içerisine ilave edebilirsiniz.

11.  Kıyafetlerinizin Daha Uzun Müddet Kokması İçin Dolabınıza Arada Parfüm Püskürtün.

Şayet devamlı kullandığınız imza bir parfüme sahipseniz, giysilerinizin de bu kokuya sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Dolabınızın içinde birkaç defa parfüm sıkılmış kağıt havlular yerleştirin. Böylelikle parfümün giysilerinize işlemesine müsaade etmiş olacaksınız.

12.  Parfümünüzü Serin ve Işık Olmayan Bir Mekanda Saklayın.

Parfüm, ısı farklılaşmaları ya da nem sebebi ile bozulabilir. Bu sebepten dolayı parfümünüzü banyo gibi nem seviyesi yüksek ve ısı farklılaşması olan bir alanda muhafaza etmek yerine direk güneş ışığından uzak, serin bir yerde tutun.

13.  Parfümünüzü Kendi Şişesi İçinde Tutun.

Bu durum yaşadığımız dönemde biraz eskide kalmış olsa da bazı kişiler hala parfümlerini farklı, süslü şişelerde muhafaza etmekten hoşlanıyor. Bu sıradan bir durum gibi görünse de havanın parfüm şişesinin içerisine nüfuz etmesine müsaade edecek ve bu durumda parfümün kimyasal formunun farklılaşmasına yol açacaktır.

14.  Parfüm Şişesini Sallamayın.

Parfümün çalkalanması da aynı biçimde havanın parfüme temas etmesine ve kullanım süresinin kısalmasına yol açacaktır. Bu sebepten dolayı parfümü sallamaktan uzak durmanız gerekir.

15.  Yoğunluğu Uygun Olan Bir Parfüm Edinin.

Bazı parfüm çeşitleri hem ciltte hem de şişede doğal olarak öteki parfümlerden daha uzun müddet dayanıklılık gösterir. Parfüm EDP, EDT ve EDC konsantrasyonlarda satışa sunulmaktadır, yani içerisindeki esans yoğunluğunun alkole farklı oranları mevcuttur. Esans seviyesi ne kadar fazla olur ise parfümün kalıcılık düzeyi de o kadar fazla olacaktır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.