Amouage için niş parfüm evresine ismini kalın harfler ile yazdıran bir parfüm evi diyebiliriz. Kurulduğu yer Umman olan markanın şu anki merkezi Londra’da yer alıyor. Amouage markasının Umman kraliyet ailesine parfüm üreten bir konumdan dünyanın tanıdığı bir marka haline getiren kişi ise Christopher Chong. Christopher Chong, bu parfüm evinin fark edilir yönetmenliğini üstleniyor.
Chong kendi ismini Amouage markasının kullanıcıların beğenisine sunmuş olduğu ve Amouage’a ününü kazandıran parfümlerden biri olan Amouage- Jubilation’ı parfüm tasarlama konusunda herhangi bir eğitimi olmadan gerçekleştirmesi ile duyurdu. Ardından çok farklı yönetmen olarak pek çok kokunun ortaya çıkarılmasında başrol oldu.
Bu yazımızda bahsettiğimiz Amouage Honour tasarımı ise Bay Chong yönetiminde Nathalie Feisthauer tarafından gerçekleştirildi. Amouage Honour, Bay Chong tarafından, gerçekleştirilen sunumda esin kaynağını opera tarihinin ve gerçekçi opera akımının en mühim temsilcileri arasında yer alan Puccini’nin, hisleri en yoğun biçimde ortaya çıkardığı Madama Butterfly operasını odak noktası olarak almış.
Bir Japon genç kızıyla bir Amerikalı subayın aşklarını 19. yüzyılın gerçekleri içerisinde anlatan operada Nagazaki Limanı’nı ziyaret etmekte olan Amerikan donanması içerisinde yer alan gemideki bir subay, bir geyşa tellalının aracılığı ile Butterfly ile tanışıp onun ile hayatını birleştirir. Bu evliliğin sonu mutsuzluk ve ölüm olacaktır. Kokunun temeli sevgi ve ihanet öyküsünü, umut ve umutsuzluğu beraber barındıran bir oyundan esinlenmekte.
Parfüme geçecek olursak ilk olarak söylemek gerekir ki koku son derece düz bir çizgide ilerlemekte. İlk anından son anına kadar zarif tütsü kokusu fark edilmekte. Tütsü odaklı öteki notaların hissedilmesi ile koku biçimleniyor. Koku konusunda araştırmalar ardından esasında bu tütsü akorunun naifliği Madam Butterfly gibi zarif, gururlu ve kederli geldi. Yani bilinen saldırgan tütsü kokusu yerine kendi varlığını öteki notaları baskılamadan naifçe hissettirmekte.
İlk kullanıldığı an pembe biber ve kara biber fark ediliyor. Fakat öyle bilindiği gibi sert bir yapıda değil. Pembe biber kullanmış olanların bildiği gibi koku olarak karabibere benzese de tat olarak meyvemsi-tatlı ve sakızımsı bir forma sahiptir. Açılışta bu sebepten meyvemsi ve yumuşak bir giriş mevcuttur. Pembe biber ile beraber karabiber de fark edilmekte fakat pembe biberin o güzel meyvemsi kokusu damla sakızı hissiyatı vermekte.
Oldukça güzel bir açılışın ardından üst notalar geri plana çekilirken tütsü kokunun hakimiyetini devralıyor. Bu tütsü notası ise tazeleyici ve ferah bir yapıya sahip. Ardından tütsüye katılan sedir ağacı fark edilmekte. Bu aşamada daha koyu bir kıvam alan koku ilerleyen vakitlerde tütsünün yanına tonka fasulyesinin katılması ile oldukça dengeli bir tatlılığa sahip oluyor.
Amouage serisinden bir koku deneyimlemek istiyorsanız bu koku başlamak için iyi bir seçenek. Bu kokuyu kullanmak için uygun olan profile iş insanları diyebiliriz. Karizmatik bir kokuya sahip olduğunu söyleyebiliriz bu parfümün.
Koku oldukça başarılı bir kalıcılığa sahip. Fark edilirlik olarak ilk iki saat oldukça iyiyken sonraki zamanlarda bu normal bir seviyeye düşüyor. Kullanıldıktan iki saat sonra koku tamamı ile ten ile bütünleşiyor. Amouage Honour parfümün kullanım için uygun olan zaman aralığı ise bahar ayları ve gündüz saatleri diyebiliriz.